TRIAL PACK PERCUMA – Clay Pomade Malaysia | VRival
icon-search

PERCUMA.jpg


RASA FADE-UP SETIAP KALI BELI MINYAK RAMBUT?

BILA BELI, SELALU RASA TAK SESUAI

KECEWA & MENYESAL BELI SEBAB HARGA MAHAL


Syaf faham apa yang anda rasa. Oleh sebab itu, Dalam #MisiBantuKacakDenganVRival, Syaf sediakan FREE Trial Pack untuk mudahkan anda cuba dahulu supaya:


   Dapat test performance Earth Genesis tanpa perlu belanja banyak

✔  Tak rasa rugi sebab pelaburan anda rendah

✔   Kalau rasa sesuai, baru ambil regular pack (RM32)


TAPI sebelum itu, Earth Genesis Clay pomade ini HANYA SESUAI untuk rambut dari sederhana hingga tebal dan kasar sahaja tau. Rambut halus dan nipis kurang sesuai sebab clay ini agak berat.

  • Wax-based clay
  • Utk rambut jenis lurus & beralun sahaja. Kerinting tidak sesuai
  • Utk rambut sederhana, tebal & kasar. Rambut halus/jarang/lembut tidak sesuai
  • Natural shine. Tidak berkilat & tidak terlalu kering
  • Jenis thick clay seperti CAVALIER CLAY, CLAYMATION, FORTE SERIES CLAY, BAXTER OF CALIFORNIA CLAY POMADE, OCEAN CLAY
  • Berat bersih 14g. Untuk 7-10 kali pemakaian
  • Guna vented/skeleton/round brush untuk mudah styling
  • Boleh restyle & hold tidak keras
  • Clay tak melekit di tangan bila main2/sentuh rambut
  • Blowdry rambut dahulu sebelum apply clay utk hasil terbaik
  • Hold tahan lama dari pagi sampai cuci. Restyle banyak kali pun hold tak hilang
  • Build-up sedikit sahaja
  • Sebagai post-styler sahaja
  • Formulation dari USA
  • Produk muslim bumiputera

PERHATIAN:

Texture clay ini agak KERAS. Tidak sama seperti clay biasa yang bertekstur lembut/creamy.


Untuk dapatkan idea tentang tekstur VRIVAL ni, anda boleh lihat contoh clay oversea yang sama kategori seperti BLUMAAN CAVALIER CLAY, HANZ DE FUKO CLAYMATION, FORTE SERIES CLAY, BAXTER OF CALIFORNIA CLAY POMADE, OCEAN CLAY di Youtube.


Nota:

▪️ Tidak boleh luruskan rambut

▪️ Hold clay tidak mengeras seperti gel type pomade




APA BAHAN-BAHAN DALAM EARTH GENESIS CLAY POMADE NI?

"White Beeswax, Castor Oil, Bentonite Clay, Isopropyl Myristate, Distilled Water, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ceteareth-25, VP/VA Copolymer, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Kaolin Clay, Glycerin, Sodium PCA, Sodium Lactate, Butylene Glycol, Tocopherol, PVP, Macadamia Nut Oil, Coconut Oil, Sunflower Oil, Sweet Almond Oil, Grape Seed Oil, Fragrance, Aloe Vera Extract, Silica, Phenoxyethanol"


ZZ7.png




CARA GUNA EARTH GENESIS CLAY POMADE

STEP 1 - START DENGAN RAMBUT KERING DAN BERSIH DARI BUILD-UP ATAU RESIDUE

  1. Pastikan rambut bersih dari build-up.
  2. Anda bioleh guna hair tonic atau prestyler untuk boostup rambut supaya lebih volume.
  3. Clay ni lebih sesuai pakai pada tambut kering. Recommend kerinbgkan rambut guna hair dryer supaya rambut wavy dan degil boleh lurus dan mudah dibentuk.

STEP 2 - START SMALL

  1. Scoop sebesar saiz kuku jari telunjuk dulu. Supaya lebih senang nak pakai pada rambut nanti.

STEP 3 - GOSOK HINGGA PANAS

  1. Gosok produk pada tapak tangan hingga rasa panas
  2. Pastikan tiada wax yang berketul.

STEP 4 - APPLICATION

  1. Kalau anda nak rambut yang volume up, sapu produk pada arah berlawanan. Ini asas penting untuk dapatkan volume.
  2. Contoh, anda nak sikat rambut dari kiri ke kanan (belah tepi), Anda boleh start pakai dari kanan ke kiri. Kemudian tolak semula ke arah style yang anda nak.
  3. Anda akan nampak volume yang smart. Tapi, kalau anda gunakan hair dryer masa step 1 tadi mesti volume berganda kacak!

STEP 5 - BETULKAN & SIAP!

  1. Guna jari atau hair brush untuk kemaskan rambut.
  2. Anda boleh tambah sedikit clay untuk touch-up supaya nampak ebih tight dan kemas.
  3. Kalau tak nak rambut bergeak langsung, apply je hair spray untuk lock style tu.

EXTRA STEP 1 - CLEANING

  1. Biasanya cuci guna air sahaja dah cukup. Bila dah lap rambut sampai kering, tak rasa apa-apa build-up.
  2. Rasa kesat/grip sikit masa nak cuci? Tak apa, itu normal sebab clay ni jenis wax-based. Syaf cadangkan bro cuci rambut guna conditioner instead of shampoo. Conditioner akan lembutkan wax dan buat rambut rasa lebih licin. Kemudian bilas seperti biasa.

EXTRA STEP 2 - BLOWDRY

  1. Sekiranya rambut anda jenis beralun, jangan risau. Boleh gunakan hair dryer untuk luruskan sedikit supaya lebih mudah dibentuk.

EARTH GENESIS CLAY POMADE ADA BERAPA JENIS BAU?



MEREKA DAH DAPAT! APA KATA MEREKA?

 




  

PERCUMA!


Trial Pack 14g percuma. Kami tanggung kos produk,

anda hanya perlu bayar kos penghantaran RM8 sahaja


null